همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی، با هدف ایجاد بستری برای ارائه و تبادل آخرین دستاوردهای پژوهشی، آموزشی و تجربی محققان، متخصصان، دانشجویان و دستاندرکاران این حوزه، از سال ۱۳۹۶ با همکاری آزمایشگاههای معماری سازمانی مستقر در دانشگاههای سراسر کشور و با حمایت سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی به صورت سالانه برگزار میشود. نخستین دوره همایش در دانشگاه شهید بهشتی، دومین دوره در دانشگاه صنعتی شیراز، سومین دوره در دانشگاه صنعتی شریف و چهارمین دوره در دانشگاه تهران برگزار شده است.
پنجمین دوره همایش، ۱۰ و ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد. از کلیه سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشگران، متخصصان و کلیه فعالان و علاقمندان حوزههای مرتبط با معماری سازمانی دعوت میشود با مشارکت در همایش و رویدادهای جانبی آن، ما را همراهی و از تحقیقات، تجربیات و نظرات خود بهرهمند سازند.
خانم دکتر فراهانی عضو هیات علمی پژوهشکده فضای مجازی در پنجمین همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی کارگاهی با عنوان طراحی و پیادهسازی انبار دادههای مدرن در سازمانها مبتنی بر معماری آپاچی هدوپ خواهد داشت.
علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام در کارگاه از لینک ذیل استفاده https://www.ncaea2021.um.ac.ir دانشجویان از تخفیف دانشجویی برخوردار هستند.
زمان: چهارشنبه 10/9/1400
شرح مختصری از کارگاه:
در سازمانهای امروزی تولید کلان دادهها به طور قابل توجهی رشد کرده است. راهبرد امروز سازمانها حفظ کلان دادهها و استفاده از آنها برای تولید ارزش در سازمان است. در واقع استفاده از تمامی منابع کلان دادهها در سازمان یک مزیت رقابتی برای آن سازمان به حساب میآید. با توجه به تنوع دادههای تولید شده در سازمانها و افزایش روزانه حجم و شدت تولید دادهها، انبار دادههای سنتی کارایی خود را به مرور از دست دادهاند. از این رو نیاز به استفاده از دریاچه دادهها وجود دارد. هدف از این کارگاه ارائه توضیحاتی در مورد دریاچه دادهها و به طور خاص انبارهای مدرن داده در دل دریاچه داده است که برای کار با دادههای ساخت یافته استفاده میشوند. این انبارها با استفاده از اکوسیستم هدوپ طراحی و پیاده سازی میشوند. در این کارگاه معماری کلی مورد استفاده در این نوع پروژهها پیشنهاد شده و برای گویایی هرچه بیشتر مطلب، یک پروژه عملی در کارگاه اجرا خواهد شد.
فهرست مطالب مورد بحث در کارگاه:
• آشنایی با معماری اکوسیستم آپاچی هادوپ
• آشنایی با مفاهیم انبارداده ها و دریاچه دادهها
• آشنایی با معماری انبارداده های مدرن مبتنی بر اکوسیستم هدوپ
• استفاده با ابزار Apache Sqoop جهت پیاده سازی فرایندهای ETL
• استفاده از ابزارApache Hive/HDFS جهت پیاده سازی معماری انبار داده
• استفاده از ابزار Presto بعنوان Distributed Query Engine
• آشنایی با OLAP و استفاده از Apache Druid در OLAP
امکان صدور گواهی مورد تأیید کمیته تخصصی آموزش IEEE بخش ایران برای شرکتکنندگان این کارگاه بنا به درخواست وجود دارد. برای دریافت گواهی نیاز به ثبت نام می باشد.
سایت همایش: https://www.ncaea2021.um.ac.ir