تاریخچه پژوهشکده
پژوهشکده فضای مجازی دانشگاه شهید بهشتی، فعالیت خود را از بهمنماه 1391 آغاز نموده است. ویژگیهای متمایزکننده این پژوهشکده، پوشش ابعاد مختلف میانرشتهای حوزه فضای مجازی از یکسو و از سوی دیگر موقعیت آن در دانشگاه شهید بهشتی بهعنوان یکی از مهمترین دانشگاههای مادر در کشور میباشد.
چشمانداز پژوهشکده
پژوهشکدهای میانرشتهای در تراز جهانی در حوزه فضای مجازی
مأموریت پژوهشکده
انجام پژوهشهای بنیادی، توسعهای و کاربردی و آموزش با کیفیتی جهانی در حوزه فضای مجازی بهمنظور تولید دانش و تربیت نیروی انسانی برای دستیابی به فضای مجازی امن، مدیریت شده، کارا (بهجهت ساختارهای نرمافزاری، سختافزاری و محتوایی) مطابق با موازین و استانداردهای بینالمللی است. این فعالیتها با اولویت بومیسازی برای توسعه همهجانبه فناوری اطلاعات و ارتباطات و استفاده حداکثری از ظرفیتهای این فناوری در ارتقای علمی، دینی، فرهنگی و سطح زندگی مردم ایران انجام میشود.
گروههای پژوهشی
بهمنظور پوشش ابعاد مختلف پژوهشی در حوزه فضای مجازی، سه گروه پژوهشی در پژوهشکده تشکیل شدهاست.
- 1- گروه فناوری انتقال محتوا
- 2- گروه امنیت شبکه و رمزنگاری
- 3- گروه ابعاد انسانی فضای مجازی
اعضای هیاتعلمی تماموقت پژوهشکده و اعضای هیاتعلمی علاقهمند به حوزه فضای مجازی از دانشکدههای مختلف دانشگاه شهید بهشتی با همکاری با پژوهشکده به غنای فعالیتهای آموزش و پژوهشی آن کمک مینمایند. هماکنون اعضای هیاتعلمی دانشکدههای علوم و مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، علوم ریاضی، مدیریت و حسابداری و روانشناسی و علومتربیتی با پژوهشکده فضای مجازی همکاری میکنند.
پژوهشکده فضای مجازی در حال حاضر در سه رشته کارشناسیارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش چند رسانهای، کارشناسیارشد مهندسی برق گرایش مخابرات امن و رمزنگاری و کارشناسیارشد مهندسی صنایع گرایش سیستمهای اطلاعاتی از طریق کنکور سراسری دانشجو میپذیرد.