آزمایشگاه امنیت معماری سازمانی
معماری سازمانی بهعنوان یک رویکرد جامع، به سازمانها کمک میکند تا ساختار، فرآیندها و فناوریهای خود را بهگونهای هماهنگ کنند که اهداف استراتژیک را به بهترین نحو تحقق بخشند. یکی از جنبههای حیاتی در این رویکرد، مسئله امنیت است که بهعنوان یک عنصر اساسی در طراحی و پیادهسازی معماری سازمانی، تأثیر مستقیمی بر قابلیت اطمینان و پایداری سیستمها دارد.
با این حال، در سالهای گذشته، توجه کافی به فرآوردهها و تحویلدادنیهای امنیتی در چارچوب محتوایی پروژههای معماری سازمانی نشده است. این کمبود باعث بروز ابهاماتی برای کارفرمایان، پیمانکاران، ناظران و مشاوران معماری سازمانی در مورد شرح خدمات و فرآوردههای امنیتی هر یک از فازهای چرخه معماری و نحوه استفاده از مدلهای مرجع امنیت شده است.
نتیجه این وضعیت، چالشهایی در پیادهسازی مطلوب امنیت در معماری سازمانی بوده است. به منظور برطرف کردن این نقص، آزمایشگاه امنیت معماری سازمانی با تصویب شورای پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی و به سرپرستی دکتر سعید شکرالهی در سال 1404 تأسیس شد.
این آزمایشگاه به دنبال ایجاد بستر مناسب برای پژوهش و توسعه در زمینه امنیت معماری سازمانی است و اولویت اصلی آن همکاری با آزمایشگاه مرجع معماری سازمانی سرویسگرای دانشگاه شهید بهشتی و سایر آزمایشگاهها و شرکتهای فعال در این حوزه خواهد بود.
هدف آزمایشگاه:
هدف آزمایشگاه امنیت معماری سازمانی، ارتقاء درک و پیادهسازی مؤثر امنیت در تمامی مراحل چرخه معماری است تا به این ترتیب، سازمانها بتوانند با اطمینان بیشتری به تحقق اهداف استراتژیک خود بپردازند.
گروههای افعال در این آزمایشگاه عبارتند از:
- • گروه امنیت لایه کسب و کار (مدیریت ریسک، سیاستگذاری و انطباق)
- • گروه امنیت لایه داده (مدیریت امنیت داده، تحلیل دادههای امنیتی)
- • گروه امنیت لایه نرمافزار (امنیت توسعه نرمافزار، تست و ارزیابی امنیتی)
- • گروه امنیت لایه فناوری (امنیت شبکه، امنیت زیرساخت)
مؤسس و مسئول فنی بخش آزمایشگاه امنیت معماری سازمانی دکتر سعید شکرالهی میباشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه این آزمایشگاه میتوانید با ایمیل ایشان تماس بگیرید.
